Aipsum

[Aipsum]

Als u onze socialmediakanalen volgt, is het u wellicht wel opgevallen. Eerder deze week verkochten wij Iovance Biotherapeutics (IOVA) voor maar liefst $18 per aandeel. Een stijging met meer dan +226% vanaf onze initiële kooptip. Geluk zegt u? Wel nee! Hoe we erin slaagden dit opmerkelijke resultaat te behalen? Een kleine reconstructie:

Het is begin september 2023 wanneer Iovance Biotherapeutics voor het eerst op de radar van onze analisten verschijnt. Wederkerige insideraankopen (voor een totaalbedrag van meer dan 100 miljoen euro) trekken de aandacht van onze analist Dieter Plas. Het signaal om het bedrijf diepgaand te onderzoeken.

Iovance Biotherapeutics insidertransacties sinds 2021.

Tijdens het onderzoek merkte Dieter al snel iets bijzonder op. Naast de grootte van de insideraankopen bleek ook de persoon achter deze aankopen, met name Rothbaum Wayne, een heel interessant figuur. Diepgaander onderzoek onthulde dat Rothbaum allerminst aan zijn proefstuk toe was en hij binnen de biotechwereld geldt als een uiterst gerenommeerd persoon. Of interpreteert u onderstaande quote maar zelf:

“Rothbaum, 54, has become a billionaire legend. He is one of the most successful biotech stock traders of his generation and the founder of innovative companies developing cancer therapies. Rothbaum’s backing of one startup, Acerta Pharma, is considered one of the greatest biotech investments of all time. The company developed Calquence, a blood cancer drug that generated $2 billion of revenues last year, and was sold to AstraZeneca in a $7 billion deal a few years ago” – Forbes

Naast de insideraankopen (de trigger) en een uitgebreide screening van Rothbaum volgde (uiteraard!) een screening van het bedrijf, de sector en de vroegere resultaten van Iovance. Aangezien ook deze positief en veelbelovend bleken, besloten we het aandeel midden september op te nemen in een exclusief bonusrapport.

De opvolging:

Gedurende de maanden volgend op de aankooptip, werd Iovance door onze analisten herhaaldelijk en van heel dichtbij opgevolgd. Zo kregen onze leden vrijwel maandelijks een update over de huidige gang van zaken en werden zowel positieve als negatieve koersreactie uitvoerig besproken. Ter illustratie, na een sterke koersdaling van -30% ten gevolge van negatief beurssentiment gaven onze analisten het advies ‘kalm te blijven’ en het aandeel zeker niet te verkopen. Waar anderen zouden twijfelen, concludeerden onze analisten dat deze daling volledig te wijten was aan het negatieve beurssentiment. Een correcte inschatting zou later blijken. 

Niet veel later veerde de koers sterk op. Hierop besloot Beleggers University een eerste maal een deel van de winst van tafel te nemen.

Verstandig zo bleek, want biotech is en blijft een synoniem voor onvoorspelbaarheid. Een klein beetje negatief nieuws en na een opvering van meer dan +115% daalde de koers opnieuw stevig.

Er leek even minder vertrouwen te zijn in de onderzoeksprogramma’s van Iovance door de dood van een patiënt, maar net als voorheen panikeerden onze analisten niet. Terecht, zo bleek, want de patiënt stierf door zijn ziekte, en niet door de behandeling. Het was gewoon een spijtig voorval, dat regelmatig plaatsvindt bij proeven van geneesmiddelen voor de “erg zieken”.

Enkele maanden later kreeg Iovance dan toch goedkeuring voor hun nieuw kankermedicijn en vonden zelfs nieuwe insideraankopen plaats, waardoor het aandeel naar nieuwe hoogtepunten sprong.

De winsten liepen ondertussen zeer sterk op voor de leden van Beleggers University en daarom werd, na iets meer dan 6 maand en een heuse rollercoaster aan koersfluctuaties, besloten de positie in Iovance Biotherapeutics volledig te sluiten.

Dit toont aan hoe de oplettendheid van onze analisten in combinatie met het correct lezen van de markt er voor gezorgd heeft dat onze leden op slechts enkele maanden tijd meer dan +226% rendement konden boeken.

Ontdek onmiddellijk de favoriete aandelen van onze Beleggers University analisten via het Kansen in de Markt rapport, waar u wekelijks updates krijgt en maandelijks nieuwe beurskansen met direct stijgingspotentieel, op basis van grondige analyse.

Maak je gratis account en begin direct met winstgevend beleggen

  • Rapporten
  • Cursussen
  • Webinars
  • Selectielijsten

Vragen?

We helpen u graag!

Contacteer ons

Heeft u vragen? Twijfel niet om ons te contacteren via het formulier. Onze helpdesk beantwoordt al uw vragen binnen 24u.

Algemeen

info@beleggersuniversity.com

DIETER PLAS (OPRICHTER)

info@beleggersuniversity.com

Vermeld dat het voor Dieter is.

ROBBE DELAET (MEDE-OPRICHTER)

info@beleggersuniversity.com

Vermeld dat het voor Robbe is.

Contact Us

Formulier