5 grootste aankopen van hedgefondsen in Q3 2022 - Warren Buffett, Bill Gates, ...

In deze video ontdekt u welke aandelen het grote en slimme geld kochten in Q3 2022. U ontdekt meerdere aandelen die aangekocht werden door Bill Gates en Warren Buffett. Interesse om zoals de grote jongens te beleggen? Bekijk het nu!

Aandeel #1: Microsoft

Microsoft werd aangekocht voor 12 miljard dollar, waarvan 10 miljard door de Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Microsoft is geliefd onder beleggers omwille van zijn mooi gespreide businessmodel (LinkedIn, Microsoft 365, Microsoft Dynamics, Azure, Xbox, Bing, hardware (laptops, etc.)). De huidige waardering van 21x de winst vinden wij ook interessant.

Aandeel #2: Taiwan Semiconductors

Taiwan Semiconductors is het grootste chipbedrijf ter wereld. TSM maakt de wafers voor alle grote bedrijven. Het bedrijf telt meer dan 500 klanten en is levensnoodzakelijk voor de technologische sector. TSM is samen met Samsung de enige in de wereld die 300 mm wafers kan maken. Bovendien investeert TSM momenteel al meer in de productie van wafers dan Samsung, waardoor het maar een kwestie van tijd is voor TSM Samsung helemaal voorbijsteekt. Tijdens het kwartaal werd er voor 5,37 miljard dollar aan aandelen van TSM gekocht door grote fondsen. Berkshire Hathaway van Warren Buffett kocht voor 4,51 miljard dollar.

Aandeel #3: Canadian National Railway

De Canadian National Railway werd gekocht voor 5,4 miljard dollar door hedgefonds, waarvan 4,9 miljard dollar door de Bill & Melinda Gates Foundation. Bill & Melinda houden ongetwijfeld van het defensieve karakter van deze belegging. De Canadian Railway is een stabiel bedrijf met stevige kasstromen en onvervangbare infrastructuur (31.000 kilometer aan spoornetwerken) doorheen Noord-Amerika. Als belegger in dit aandeel kunt u rekenen op mooie dividenden en inkopen van eigen aandelen.

Aandeel #4: Amazon

Amazon is een aandeel dat de meeste beleggers wel kennen. Het aandeel daalde recent van 180 dollar naar 92 dollar, een mooi moment om aandelen in te slaan zo blijkt. Zo werd er voor 4,3 miljard dollar aan aandelen gekocht door hedgefondsen. Amazon is de grootste e-commerce speler van de Verenigde Staten met een marktaandeel van 38%. Bovendien is men ook marktleider op basis van cloudinfrastructuur met Amazon Webservices (34% marktaandeel). AWS is heel winstgevend (25% marges) en groeit als kool (27%/jaar). Hier zit dan ook de grootste waarde van Amazon.

Aandeel #5: Waste Management

Het laatste aandeel is Waste Management. Dit aandeel is de marktleider in Amerika voor het verwerken en ophalen van afval. Zowel particulieren als bedrijven maken gebruik van de diensten van Waste Management. Het aandeel werd voor 2,75 miljard dollar gekocht, voornamelijk dankzij de Bill & Melinda Gates Foundation die voor 2,6 miljard dollar aandelen kocht. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 24% en meer dan 70% van de inkomsten zijn wederkerend van aard. Dit maakt Waste Management tot een zeer robuuste en defensieve business.

Ontvang wekelijks beursnieuws en advies in jouw mailbox!

Blijf op de hoogte van belangrijk beursnieuws, advies, tips en ontwikkelen van Beleggers University.

Please wait...

Bedankt om je aan te melden!

Vragen?

We helpen u graag!

Contacteer ons

Heeft u vragen? Twijfel niet om ons te contacteren via het formulier. Onze helpdesk beantwoordt al uw vragen binnen 24u.

Algemeen

info@beleggersuniversity.com

DIETER PLAS (OPRICHTER)

info@beleggersuniversity.com

Vermeld dat het voor Dieter is.

ROBBE DELAET (MEDE-OPRICHTER)

info@beleggersuniversity.com

Vermeld dat het voor Robbe is.

Contact Us

Formulier