Onderzoek:
Onze favoriete broker voor 2023
22/12/2022
Bij Beleggers University willen we altijd het beste voor onze volgers. Daarom hebben wij na meerdere jaren tal van verschillende...
Lees meer23/09/2023
Op het eerste jaarlijkse beleggersevent van Beleggers University ging Tim Van Hauwermeiren, de CEO van Argenx, in gesprek met de co-founder van Beleggers University, Robbe Delaet. Dit interessante interview maken we nu publiek bekend omdat er zoveel waarde inzit. Wat heeft Argenx succesvol gemaakt? Wat kunnen beleggers leren uit het succes van Argenx? En wat mogen we nog verwachten?
Argenx is misschien niet zo een bekend aandeel bij beleggers, nochtans is het letterlijk één van de best presterende aandelen op de beurs (wereldwijd). De afgelopen 10 jaar bedroeg het rendement maar liefst +6000%. Alleen NVIDIA doet beter.
Argenx is een Belgisch biotechbedrijf dat werd opgericht in 2008 met een ambitieuze visie op het ontwikkelen van innovatieve therapieën voor ernstige ziekten. Het bedrijf werd opgericht door een team van deskundige wetenschappers, waaronder prof. Hans de Haard, die een pionier was in de ontwikkeling van antilichaamtechnologieën en Tim Van Hauwermeiren die werkte bij biotechbedrijf Ablynx.
De link tussen Argenx en lama’s is de toepassing van een specifieke technologie genaamd “lama-antilichamen” of “VHH-antilichamen” in het proces van antilichaamontwikkeling. Deze technologie maakt gebruik van antilichamen die oorspronkelijk werden ontdekt in lama’s en andere kameelachtigen.
Lama’s produceren van nature kleine antilichaammoleculen, bekend als VHH-antilichamen of nanobodies, die aanzienlijk kleiner zijn dan de antilichamen die in menselijke of andere dierenlichamen worden aangetroffen. Deze VHH-antilichamen hebben unieke eigenschappen die ze bijzonder geschikt maken voor therapeutische toepassingen en diagnostische doeleinden.
Argenx heeft methoden ontwikkeld om deze lama-antilichamen te isoleren en te gebruiken als bouwstenen voor het creëren van hun eigen antilichaamproducten. Dit stelt hen in staat om antilichamen te ontwerpen die specifiek en zeer effectief zijn in het herkennen en blokkeren van doelwitproteïnen die betrokken zijn bij ziekten.
Een van de voordelen van VHH-antilichamen is dat ze in staat zijn om diep in weefsels en cellen door te dringen vanwege hun kleine formaat, wat hen een potentieel therapeutisch voordeel biedt. Deze technologie heeft geleid tot de ontwikkeling van veelbelovende geneesmiddelenkandidaten in het portfolio van Argenx voor de behandeling van verschillende aandoeningen.
Sinds de beursgang in 2014 wist Argenx zijn pijplijn steeds verder uit te bouwen. Zo ging men in eerste instantie partnerships aan met meerdere farmaceutische bedrijven, maar nu heeft men resoluut besloten om voor zichzelf een zeer beloftevolle productportefeuille uit te bouwen die men zelf in de markt zal zetten. Het eerste product: Vyvgart is ondertussen goedgekeurd in 2023 en op de markt in Amerika en Europa. Vyvgart is een medicijn tegen Myasthenia Gravis, een auto-immuunziekte die invloed heeft op de neuromusculaire overdracht, wat leidt tot spierzwakte en vermoeidheid. Sinds de lancering van dit medicijn is Argenx op weg om dit jaar meer dan 1 miljard dollar omzet te boeken.
Bekijk het volledige interview met Tim Van Hauwermeiren hier om meer te leren over Argenx.
Wil je zelf leren hoe je winnaars van verliezers kunt onderscheiden? Volg dan de Fundering Beleggen videocursus, speciaal gemaakt voor iedereen die beter wil leren beleggen.
Volg je liever gewoon de eigen favorieten van Beleggers University? klik dan hier.
Lees direct andere tips & tricks van onze ervaren beursexperts.
22/12/2022
Bij Beleggers University willen we altijd het beste voor onze volgers. Daarom hebben wij na meerdere jaren tal van verschillende...
Lees meer17/09/2023
Het populaire aandeel Adyen crashte vorige maand op de beurs met meer dan 30% na de publicatie van de interimcijfers....
Lees meer02/08/2023
Beleggers zijn nooit te oud om te leren en ook Robbe Delaet van Beleggers University heeft dit jaar een belangrijke...
Lees meer