Beginnen met beleggen:
3 Beste Beleggingsboeken
27/09/2022
Een investering in je eigen kennis is de beste investering die je kan maken. Een beleggingsboek is daarom een zeer...
Lees meer22/12/2022
Bij Beleggers University willen we altijd het beste voor onze volgers. Daarom hebben wij na meerdere jaren tal van verschillende brokers te proberen uiteindelijk besloten om over te stappen naar Lynx. Lynx is volgens ons de beste broker uit de Benelux en in dit artikel leggen we uit waarom.
Er zijn meerdere redenen om over te stappen naar Lynx.
De voornaamste redenen sommen we hier even op:
Wij hebben Lynx aangeduid als onze preferente partner. Wij zijn dus zo zeker van onze keuze dat Lynx de beste broker is van de Benelux, dat we Lynx met veel genoegen aanbevelen aan onze studenten. We zouden dit niet doen, als we niet zeker zouden zijn van onze keuze.
Als je graag een rekening opent bij Lynx, dan doe je dat best via deze link. Dankzij de partnership tussen Beleggers University en Lynx, krijgt u als nieuwe klant 150 euro transactietegoed als u bovenstaande link gebruikt. Dit wil zeggen dat je dankzij Beleggers University direct 150 euro aan kosten uitspaart. Het is misschien niet veel, maar alle kleine beetjes helpen!
P.S. als Lynx een grotere actie aanbiedt, zoals 500 euro transactietegoed, dan krijg je die ook automatisch als je onze link gebruikt. Je krijgt dus sowieso de beste deal met onze link.
In onze fundering beleggen cursus leggen wij onder meer uit hoe het handelsplatform van Lynx werkt en tonen we aan de hand van enkele video’s hoe u speciale orders plaatst en hoe u opties aankoopt/verkoopt. Dus als u daarin interesse heeft, twijfel niet om ons te contacteren of om de cursus aan te schaffen.
Doorheen je beleggingscarrière zal je honderden tot wel duizenden transacties doen bij je broker. Iedere keer dat je aandelen aanschaft of verkoopt, zal je bij je broker moeten langsgaan. Het is dan ook cruciaal dat het handelsplatform aangenaam is om mee te werken en dat je lage kosten hebt.
Het verschil tussen 5 euro per transactie of 15 euro per transactie, is na 300 transacties heel groot. In scenario 1 betaal je maar 1500 euro en in scenario 2 betaal je al snel 4500 euro. Op een portefeuille van 10.000 à 20.000 euro kan dat al snel een heel groot verschil maken voor je totale rendement.
Ook belangrijk is dat je toegang hebt tot veel verschillende aandelen uit veel verschillende landen. Je wilt namelijk niet gelimiteerd worden door je broker. Stel dat je een zeer interessant aandeel vindt uit China en je wilt er snel aandelen van kopen (voor het aandeel stijgt), dan wil je niet dat je inlogt bij je broker en dat vervolgens blijkt dat zij het aandeel niet aanbieden. Bij Lynx is de kans groot dat quasi alle aandelen in de wereld verhandelbaar zijn. Dat is bij heel veel andere brokers niet het geval.
Open hier een account bij Lynx.
Lynx is gebouwd op het platform van Interactive Brokers. Interactive Brokers is één van de grootste beurshandelaars in de wereld. Dit Amerikaanse bedrijf wordt gebruikt door grote hedgefunds, grote traders en institutionele handelaars. Interactive Brokers is ook een beursgenoteerd bedrijf. En zoals je zelf kunt zien, is dit een heel succesvol bedrijf met een beurswaarde van meer dan 30 miljard dollar.
Het reputabel Amerikaanse beleggingsblad Barron’s heeft Interactive Brokers ook al meermaals bekroond tot de #1 Best Online Broker met 5 op 5 sterren.
Het voordeel van Interactive Brokers, is dat we zelf kunnen opvolgen hoe het gesteld is met de gezondheid van de broker. Interactive Brokers rapporteert ieder kwartaal zijn kwartaalcijfers. En volgens de laatste cijfers is het bedrijf heel gezond.
Tijdens het derde kwartaal boekte IBKR een omzet van 790 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg 523 miljoen dollar. Kortom: heel netjes. De broker had ook een eigen vermogen van 10,9 miljard dollar en is in staat om een kwartaaldividend te betalen van 10 miljoen dollar.
In totaal telt Interactive Brokers meer dan 2 miljoen accounts. En in totaal hebben klanten meer dan 94 miljard dollar aan geld bij hun geparkeerd. => je bent dus niet alleen als je bij Lynx gaat :-).
Kleine life hack: als je de kosten van je broker wilt terugverdienen? Waarom dan geen aandelen kopen van Interactive Brokers? Helaas is het dividendrendement van 0.53% wel niet echt groot, dus je moet al heel veel aandelen kopen voor het de moeite wordt. Er zijn betere dividendaandelen om te kopen. Betere aandelen bespreken we onder meer in onze opvolgdienst van Fundering Beleggen.
Lynx is geen bank en maakt ook geen deel uit van een bank, dus er is geen depositogarantiestelsel. Maar dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn. Aangezien Lynx gewoon gebruik maakt van Interactive Brokers en Interactive Brokers is de grootste handelspartij in de wereld voor individuele beleggers. Grote Hedge Funds en trading groepen zitten met miljarden bij Interactive Brokers. En zij vertrouwen het, dus waarom wij niet? Interactive Brokers is heel winstgevend, heeft een solide balans en rapporteert ieder kwartaal de resultaten. Dus je kan zelf opvolgen hoe gezond IB bezig is. Stel dat IB toch failliet zou gaan (wat quasi onmogelijk is), dan nog zijn jouw beleggingen altijd apart gehouden. IB mag daar nooit aankomen. Dus zelfs bij een faillissement krijg je normaal altijd 100% van je beleggingen terug. Daar is geen “limiet op”. Alleen bij fraude & faillissement (heel lage kans), kan het zijn dat er geld zou ontbreken van beleggers hun rekening, maar zelfs dan heb je nog een Europees Beleggerscompensatiestelsel van 20.000 euro. Maar dus: 100.000 euro garantie van de overheid is niet beter dan gewoon een gezonde handelspartij die eigenlijk altijd 100% van je beleggingen moet gescheiden houden van zijn eigen werkkapitaal. Want ik beleg bijvoorbeeld al met meer dan 100.000 euro, dus “depositogarantie” is voor mij niet interessant.
Er verandert niets voor je belastingen. Als je een Belg bent, moet je gewoon aangeven dat je een rekening in het buitenland hebt (dat is 2 minuten werk). Lynx opent namelijk een rekening voor je in Ierland. Maar aangifte buitenlandse rekening moet je ook doen als je een rekening hebt bij bijvoorbeeld Degiro. En dat verandert niets aan je belastingen. De fiscus gaat je ook niet “viseren” als je dat hebt. Is tegenwoordig heel normaal voor beleggers. En nogmaals: het is heel eenvoudig om een buitenlandse rekening aan te geven. Gewoon een paar klikken op het portaal van de overheid.
Open hier een account bij Lynx.
Dit bespreken we in onze blogpost: de 7 fouten van de kleine belegger. Zonde #7 is “alleen maar long gaan”. Dus als je daarin interesse hebt, lees het zeker!
Ziezo, we hopen dat we u met deze blogpost goed geïnformeerd te hebben. Als u nog vragen heeft, twijfel niet om ons te contacteren. Wij zijn alvast tevreden klanten bij Lynx en we zouden het platform niet aanbevelen als we er ook niet echt achterstonden.
Wij wensen u veel succes met uw beleggingen!
Met vriendelijke groeten,
Het Beleggers University Team
Lees direct andere tips & tricks van onze ervaren beursexperts.
27/09/2022
Een investering in je eigen kennis is de beste investering die je kan maken. Een beleggingsboek is daarom een zeer...
Lees meer23/11/2022
Op zaterdag 17 december om 19u gaven wij een GRATIS webinar met daarin onze favoriete aandelen en vooruitzichten voor 2023....
Lees meer07/03/2024
Als u onze socialmediakanalen volgt, is het u wellicht wel opgevallen. Eerder deze week verkochten wij Iovance Biotherapeutics (IOVA) voor...
Lees meer